- Bra kvalitet på trening

Etter en lengre periode uten kamper er det endelig krig om viktige poeng førstkommende søndag.

Annonse:
Sola tittet til tider frem bak tykke, sunnmørske høstskyer over Color Line Stadion torsdag formiddag.

Gutta er akkurat ferdig med nedjogg etter en soild økt med spillesekvens.

Det er en stund siden AaFK spilte seriekamper. Det har vært landslagspause, noe som har gitt både lengre tid med trening og fritid med venner og familie.

Abdellaoue i aksjon fra kampen mot Stabøk i april. "Mos" scoret AaFKs eneste i oppgjøret. Foto: NTB Scanpix
Abdellaoue i aksjon fra kampen mot Stabøk i april. "Mos" scoret AaFKs eneste i oppgjøret. Foto: NTB Scanpix

Nå nærmer det seg altså kamp om poengene igjen når Stabæk er førstemann ut førstkommende søndag,  i det som blir tettpakket Eliteseriefotball ut høsten.

AaFKs toppscorer har brukt tiden siden bortetapet mot Tromsø IL til å blant annet giftet seg, men også trent godt. Han forteller at gutta trengte en pause til å koble av, men også finpusse på trening inn mot Stabæk-kampen.

- Veldig bra kvalitet (på trening). Vi har hatt fokus på det defensive, også skal vi ha fokus på det offensive nå de siste dagen. Kvaliteten har vært veldig bra, sier Mostafa Abdellaoue. 

Utpå matta i solsteiken sto også trener Trond Fredriksen ga klare beskjeder om hva som skulle gjøres.


Han er enig med toppscoreren sin at de siste ukene har vært bra for laget, men forteller at det skal bli riktig deilig å sloss om poeng igjen. 

- Det er vi så absolutt, vi gleder oss til kampen. Altfor lenge mellom sist kamp og kampen som kommer nå, samtidig så har vi brukt ukene godt. Fått trent godt og hatt fokus på det som har gitt oss trøbbel den siste tiden, sier hovedtreneren. 

Det å være trener for et Eliteserielag har både sine fordeler og baksider. 

Mens mange av spillerne har fått tid til å slappe av de siste ukene, forteller Fredriksen at han ikke har lagt på latsiden.

Trond Fredriksen fra hjemmekampen mot Molde FK. Foto: NTB Scanpix
Trond Fredriksen fra hjemmekampen mot Molde FK. Foto: NTB Scanpix

- Jeg hadde en dag fri, og den brukte jeg til å male hjemme. Det er ulike stadier her i livet. De (spillerne) har godt av å hvile seg, mens jeg må jobbe, sier Trond og legger til at han har brukt tiden til å legge opp taktikk og hva som må til for å finne tilbake til formen gutta hadde i høst.

Det er ikke bare Trond Fredriksen som ikke har hatt så mye tid til å slappe av under landslagspausen. 

Vika-gutten Vebjørn Hoff ble tatt ut på Norges U21-landslag til kvalifiseringskampene mot Kosovo og Israel. 

Edwin Gyasi ble for første gang tatt ut på landslaget til Ghana. Den Amsterdam-fødte nederlenderen har Ghaniske foreldre og har valgt og spille for afrikanerne. 26-åringen debuterte også i landets 5-1 seier over Kongo i kvalifiseringen til VM i Russland. 

AaFK har også venstreback Mikkel Kirkeskov ute med karantene, noe som gjør at Trond Fredriksen må skifte ut litt på laget. Dette er noe treneren mener er en del av fotballen. 

- Det er utfordringer i fotballen i form av karantener og også skade-situasjoner. Det som er helt sikkert er at vi stiller med 11 mann på banen når kampen begynner på søndag, kommer det i klar tale fra treneren som legger til at det skal tas tre poeng.


AaFK har møtt Stabæk i både cup og serie tidligere i år. Begge kampene har endt med tre baklengs og tap for de oransje og blå. 

Nå spilles kampen på hjemmebane, noe som skal være til fordel for gutta forteller mannen med ti scoringer så langt i sesongen. 

Mostafa Abdellaoue fra bortekamp mot Godset tidligere i år. Foto: NTB Scanpix
Mostafa Abdellaoue fra bortekamp mot Godset tidligere i år. Foto: NTB Scanpix

- Nå møter vi dem her hjemme, og vi må virkelig stå på nå for det er hjemmebanen vår, og her skal vi vinne, avslutter Mostafa Abdellaoue og legger til at han selvsagt skal prøve få inn et par nye fulltreffere. 

Kampen mot Stabæk Fotball spilles førskommende søndag 10. september klokken 18:00. Du kan kjøpe billetter til kampen her ved å trykke her. 

Er du student ved NTNU i Ålesund kan det være greit vite at vi i AaFK tilbyr alltid 50 kroner for billettene til våre hjemmekamper. Velger du å ta ture når AaFK møter Stabæk vil alle disse pengene gå tilbake til studentenes parlament i Ålesund. 

 

Annonse fra Obos-ligaen: