Bittersøt avslutning på sesongen

På tross av fantastisk innsats og et godt resultat mot Strømsgodset, må Aalesund forberede seg til Obosligaen neste sesong.

På en kveld som skulle bli avgjørende for nedrykksstriden i Eliteserien ble det dramatisk fra første stund. Aalesund måtte vinne for å være sikre på å holde Sogndal bak seg, og gikk ut i høyt tempo mot gjestene fra Drammen. Allerede etter seks minutter fikk Sondre Fet en god mulighet etter å ha gjenvunnet ballen utenfor 16-meteren til Strømsgodset, men skuddet ble for svakt og gikk over.

Mos_1-0
ÅLESUND 20171126.Eliteserien fotball 2017: Aalesund - Strømsgodset. Aalesunds Mostafa Abdellaoue setter inn 1-0 i eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Strømsgodset på Color Line Stadion.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Men AafK fortsatte å spille godt og etter 11 minutter fikk de uttelling. Hatlehol og en svært aktiv Sondre Fet kombinerte fint på venstrekanten. Fet ble dratt ned i feltet, men fikk pirket ballen videre til en feilvendt Mos, som snudde opp og satte inn ledermålet.

Strømsgodset kom seg etter hvert framover i banen og skapte noen halvsjanser, men AaFK klarte å holde unna en god stund. Men etter 38 minutter glapp det. og Tokmac Chol Nguen kom seg forbi på høyrekanten og fikk lagt inn foran mål, der Bassel Jradi satte inn utligningen. Stort mer skjedde ikke i første omgang, og lagene gikk til pause på 1-1.

Gyasi_2-1
Ålesund 20171126.Eliteserien fotball 2017: Aalesund - Strømsgodset. Eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Strømsgodset på Color Line Stadion.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Trond Fredriksen må ha gitt spillerne klar beskjed i pausen, for gutta kom ut i fyr og flamme i andre omgang. AaFK skapte flere sjanser, og etter 55 minutter tok de ledelsen for andre gang i kampen. Thrandarson, som hadde kommet inn for en skadet Bjørn Helge Riise i første omgang, sendte Edwin Gyasi gjennom med en nydelig pasning. Han ble nesten dratt ned i feltet, men holdt seg på beina og satte ballen forbi Espen Bugge Pettersen, til ellevill jubel fra Color Line Stadion. Sogndal ledet på dette tidspunktet 2-1 mot Vålerenga, og AaFK lå fortsatt på den viktige kvalikplassen.

Etter en drøy time utlignet Vålerenga i Sogndal, og Stormen var i fyr og flamme. Men så kom nyheten om nye Sogndal-mål, og AaFK måtte fram og score for å beholde plassen. Det satte opp en av de mest dramatiske halvtimene i årets Eliteserie.

Papazoglou_godset
ÅLESUND 20171126.Eliteserien fotball 2017: Aalesund - Strømsgodset. Aalesunds Thanasis Papazoglou reagerer når han får gult kort i eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Strømsgodset på Color Line Stadion.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

73 minutter var spilt da Espen Bugge Pettersen så ut som landslagsmateriale igjen. Et frispark fra Fredrik Carlsen ble stusset først av Sondre Fet, før Mos fikk hodet på ballen og endret retningen, men Bugge Pettersen vartet opp med en feberredning og fikk slått unna.

AaFKs måljakt åpnet opp rom i andre enden, og etter 80 minutter klarte Godset å utnytte det. Bassel Jradi fant Tokmac Chol Nguen med et innlegg, og plutselig hadde Strømsgodset utlignet igjen.

Syv minutter senere trodde nok Marcus Pedersen at han hadde fastsatt sluttresultatet. Godset kom på en av mange kontringer, denne gangen fra venstrekanten. Andreas Lie reddet den første avslutningen, men returen kunne han ikke gjøre noe med, og Pedersen satte inn 3-2.

Kun minuttet senere åpnet det seg opp i andre enden. Gjestenes forsvar rotet det til og Mos snappet ballen bak ryggen på Glesnes før han satte inn utligningen.

Og tre minutter senere fullførte Mos sit hat trick. Papazoglou vant hodeduellen etter et raskt utspill fra Andreas Lie, og sendte Mos gjennom på mål. Aalesunds toppscorer var iskald i møtet med Godset-keeperen og trillet ballen inn i lengste. 4-3, og kampen var snudd.

Aalesund og Sogndal byttet posisjon på tabellen fem ganger i løpet av kvelden, og det ble en nervepirrende innspurt på kampen. Men etter en Vålerenga-kollaps av dimensjoner hadde Sogndal sikret seg en 5-2-seier, noe som betyr at 4-3 mot Strømsgodset ikke holdt til kvalikplass.

Trond_Fredriksen_Nedrykk
ÅLESUND 20171126.Eliteserien fotball 2017: Aalesund - Strømsgodset. Aalesunds trener Trond Fredriksen etter eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Strømsgodset på Color Line Stadion.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Aalesund-gutta la inn en arbeidsinnsats uten like i kveld, og oppnådde et kjemperesultat mot et medaljejagende Strømsgodset, men det er mager trøst til syvende og sist.