Bedre og bedre dag for dag

David Kristjan Olafsson er i ferd med å bli varm i tangotrøya.

Annonse:

Arkivfoto: Bildbyrån

Islendingen ble i midten av februar hentet fra Breidablik. Like før overgangen kom i orden fikk han debuten på det islandske landslaget, og var klar for å få en god start i nye omgivelser. En uke etter at han signerte for AaFK kom debuten i en treningskamp borte mot Bodø/Glimt. Der ble han skadet og holdt ute av spill i tre måneder. En lei start på AaFK-karrieren for mannen med den presise innleggsfoten.

- Det var noen tøffe måneder. Jeg kjente heller ikke lagkameratene mine så godt. Det var tøft, jeg legger ikke skjul på det, forteller han.

22. mai kom endelig den første obligatoriske kampen for AaFK. Da fikk David 66 minutter borte mot Florø i cupen. Siden har han vært på banen i ni serie- og cupkamper for tangotrøyene, og i det siste har han blitt varm i det som er kåret til OBOS-ligaens kuleste drakt. Mot Strømmen leverte han to målgivende pasninger, og borte mot KFUM både målgivende og scoring.

- Nå prøver jeg å bli bedre og bedre i posisjonen jeg spiller i, levere målgivende pasninger og jobbe med de defensive oppgavene. Lars og Andrea har hjulpet meg mye, forteller David, som etter kampen mot Strømmen var et eneste stort glis.

Nytt land, ny by, ny klubb og nytt system. Det har vært mye å sette seg inn i for islendingen, som fikk landslagsdebuten i vinter. 3-5-2-systemet til Lars Bohinen krever god rolleforståelse.

- Det er mange detaljer man må kjenne 100 prosent. Jeg gjør mitt beste for å få alle detaljer på plass og føle meg komfortabel i posisjonen, sier han og smiler.

Prestasjonen mot Strømmen var en av flere positive i det siste, både for han selv og laget.

- Det var en god kamp. Det var en liten periode vi slurvet litt, men vi holdt stand. Det var irriterende å få en scoring imot, men vi slo tilbake og scoret vårt tredje. Alt i alt var det en god prestasjon, slår 24-åringen fast. 

Annonse fra Obos-ligaen: