1-2: Gueye

Gule kort: O. Lie og Fridjonsson.

Slik stilte AaFK (3-5-2):

Lie - Ramsteijn, Nattestad, Lie - Arnarson, Lima (Sandnes fra 68), Carlsen, Fet, Hatlehol - Gueye, Fridjonsson

5204 mennesker, de fleste med oransje hjerter, hadde møtt opp til kamp i solskinnet søndag. Serieleder AaFK var ubeseiret etter sju seire og to uavgjort så langt denne sesongen. I den tiende runden ble det full stopp, og grønnbuksene fra Hamar kunne til slutt juble etter 1-2-seier.

Hjemmelaget førte kampen i åpningsminuttene, men greide ikke å skape de helt store farlighetene. Fridjonsson hadde en heading på mål tidlig, men den ble for enkel for gjestenes gode målvakt Lukasz Jarosinski. Etter nesten et kvarter spill kom HamKam framover. Aron Dønnum ladet skuddfoten fra 20 meter, men ballen gikk over mål. Noen minutter senere var "Kamma" frampå igjen, også denne gangen ved Dønnum. Skuddforsøket fra 16 meter ble avverget av en AaFK-fot.

Etter 24 minutter kom omgangens desidert største sjanse, og den var det Pape Habib Gueye som sto for. 18-åringen fikk ballen på åpent mål, men utrolig nok gikk ballen i stolpen. Mange av supporterne på tribunen hadde begynt feiringen, men både Gueye og tilhengerne rev seg i håret da ballen spratt ut via stanga.

0-0 holdt seg til pause, og på spørsmål fra mediesjef Jonatan Arvidsen-Osvik på vei inn i garderoben svarte hovedtrener Lars Bohinen at hjemmelaget ikke kunne tillate seg å bli jagende etter HamKam.

Håpet om at det var AaFK som skulle få hull på byllen først ble knust ti minutter ut i andre omgang. En corner fra "Mjøsas Beckham", Petter Vaagan Moen, ble ekspedert i mål av bortelagets Ruben Guerre. Kun fem minutter senere økte Ivar Rønning til 0-2. Igjen var det Vaagan Moen som sto for den målgivende pasningen. Etter dette holdt Hamarkameratene godt unna for hjemmelaget, men ni minutter før slutt tente Pape Habib Gueye et håp for hjemmelaget. Senegaleseren utnyttet rot i forsvaret til HamKam og pirket ballen i mål til stor jubel fra de frammøtte sunnmørspatriotene.

Her har Pape Habib Gueye nettopp redusert til 1-2. Foto: Srdan Mudrinic

AaFK greide ikke sette inn utligningen, til tross for at høyreiste Nattestad ble flyttet opp på topp og dommeren la til fire minutter. Dermed gikk AaFK på årets første tap, men holder fremdeles stand øverst på tabellen. Både Viking og Sandnes Ulf tapte sine kamper, og derfor er det fremdeles henholdsvis fire og fem poeng ned til lag nummer to og tre.