Amund og Herman tar avspark

Klare for å gi alt under årets Kick Off.

De gamle AaFK-heltene Amund Skiri og Herman Ekeberg er ikke bare gode med ballen i beina. Også som musikere er de utstyrt med en god dose talent. Sammen med stødige Amund & Herman Band er kompisene mer enn klare for å kickstarte årets sesong.

Annonse:
- 2018 skal bli en jubelsesong, og festen starter allerede ved Kick Off 16. mars. Dette er vårt bidrag, forteller Amund Skiri.

Han er av mange titulert som Mr. AaFK, og står bak et av tidenes mest minnerike øyeblikk i klubbens historie. Sunnmøringen (ja, vi vet han egentlig er fra ... et annet sted i fylket) avgjorde cupfinalen 2009. I etterkant av triumfen slo han like gjerne til med en sang om tangotrøyenes første cupgull. Nå kan du oppleve den blide legenden i tospann med en annen AaFK-helt, Herman Ekeberg, under årets Kick Off.

Herman Ekeberg er Mjøndalen-gutten som ble oransjekledde helt og ekte ålesunder. Herman bekledde høyrebackplassen på AaFK-laget fra 1997 til 2006. Den musikalsk begavede forsvarsspilleren var sentral i opprykkskampen mot Sandefjord i 2002, da han avsluttet målfesten foran ekstatiske sunnmøringer. Etter kampen, som endte hele 5-1, kastet Ekeberg sin grå lykketruse opp på tribunen. En grei måte å kvitte seg med gammelt undertøy på. Ekeberg var også kjent blant lokale fotballsupportere for å utføre skuddfinta for å passeres motspillere. Det var grunnleggende pensum for mangt et backtalent på Sunnmøre under Ekebergs velmaktsdager.

- Vi gleder oss til å spille for AaFK igjen, smiler Herman, som avsluttet en strålende karriere ved å kaste trøya si til Stormen etter 3-3-oppgjøret mot Kongsvinger 29. oktober 2006.

Fra Kick Off i Sparebanken Møre Arena i 2011. Foto: Vegard Vågnes
Fra Kick Off i Sparebanken Møre Arena i 2011. Foto: Vegard Vågnes

De to kompisene har minst like mange timer med gitaren mellom hendene som gress under føttene. Flere svært populære show har i en årrekke fått ålesunderne til å storkose seg sammen med Amund & Herman Band. Humor, fengende låter og god kontakt med publikum har vært og er kjennetegn for de utadvendte showmakerne. Vi kan love at det blir riktig så festlig når de pensjonerte AaFK-erne entrer scenen under årets Kick Off.
Fredag 16. mars står de på scenen under selve avsparket for sesongen 2018, akkompagnert av habile bandkamerater.

Musikerne Ekeberg og Skiri har med seg på scenen er ikke hvem som helst, de heller. På slagverk herjer mangeårig Sunnmørsposten-journalist Stig Vågnes, også kjent som populær quizvert på Terminalen. Kollega og dyktig fotograf, Nils Harald Ånstad, trakterer gitarstrengene. Atle Braute slår an rytmen på bass, mens Jan Gunnar Åkre vil trykke på de riktige tangentene.

I videovinduet under kan du se, høre og nyte det som kanskje er tidenes cuplåt, skrevet og fremført av mannen som avgjorde straffesparkkonkurransen som sendte Sunnmøre til himmels i 2009.

BILLETTER KR. 250,-
Billetter fåes kjøpt hos Tikkio.com
(18 års aldersgrense)
Artister og innslag annonseres fortløpende på aafk.no

Annonse fra Obos-ligaen: