AaFK G16 til kvartfinale

Guttelaget er videre i Norway Cup, mens juniorlaget røk på straffer.

Annonse:

Drømmen om å vinne sin klasse i verdens største fotballturnering lever i beste velgående for AaFKs guttelag. I går ble Club Santos Laguna slått 2-0. På forhånd sa trener Kristoffer Lie til aafk.no at laget hans har alle muligheter til å vinne turneringen, og nå er tangotrøyene enda et hakk nærmere.

Det var Johannes Tjøstheim som sendte de oransje og blå i føringen midtveis i første omgang. Den tidligere Blindheim-spilleren nettet i en periode AaFK hadde god kontroll på sine motstandere fra Mexico. Kun tre minutter senere økte Adrian Olsvik AaFKs ledelse. Resultatet holdt seg både inn til pause og til full tid, og dermed avanserte gutta fra jugendstilbyen med 2-0 over Club Santos Laguna.

Klokka 11.15 fredag spilles kvartfinalen. Aalesunds G16-lag møter Kragerø IF, som slo Søgne FK i sin 8-delsfinale.

For G19-laget vårt ble det exit torsdag. Laget møtte Bremnes IL fra Bømlo i Hordaland og tok ledelsen allerede etter seks minutter ved Benjamin Parr, lillebroren til en viss herremann ved navn Jonathan. AaFKs ledelse holdt i 20 minutter. Da utlignet hordalendingene. 1-1 holdt seg til pause. I andre omgang ble det ingen mål, og dermed gikk kampen til ekstraomganger.

Reglene i ekstraomgangene er slik at det spilles til det ene laget scorer. Ti minutter, to ganger fem minutter, uten scoring betyr at lagene skal gjøre opp om avansement på straffesparkkonkurranse. Da det sto målløst etter ekstraomgangene, var det straffer som ble avgjørende i denne kampen. Der var Bremnes hakket kvassere enn AaFK, og dermed endte Norway Cup med tap i 8-delsfinalen.

Vi gratulerer AaFK G16 med avansementet, og samtidig fortjener AaFK G19 ros for å ha prestert godt i årets utgave av turneringen.