AaFK - en viktig medspiller

AaFK spiller på lag for en smartere og mer bærekraftig region.

Annonse:

Samspillskonferansen i regi av NTNU og Region Ålesund samlet rundt 200 personer fra næringslivet, akademia og det politiske miljøet i Ålesundsregionen på NMK fredag 8. februar. Konferansen er et av flere virkemiddel hvor målet er å bygge et regionalt partnerskap som skal legge til rette for en fremtidsrettet og attraktiv byregion for både næring- og samfunnsliv.

 Foto: Elisabeth Alnes

Tema på konferansen var; Hva er egentlig en smart by? Hvorfor skal vi jobbe for at byen og regionen vår skal bli smartere og mer bærekraftig? Hvordan kan vi jobbe sammen for å nå disse målene?

Dette var spørsmål som ble belyst av foredragsholdere fra inn- og utland, og gjennom workshop. Foredragsholderne var representanter fra blant annet FN Smart Cities, NTNU Smart Sustainable Cities, Ocean Simulator Center, NTNU Ålesund, Nye Ålesund kommune, Sparebanken Møre og Aalesunds Fotballklubb.

Klubbdirektør Geir S. Vik snakket om AaFK sin rolle som regionsbygger, og hvordan samspillet mellom idrett, kultur og næringslivet bidrar til regionens attraktivitet.

Annonse fra Obos-ligaen: