Mye bra, men seieren manglet

AaFK viste mye bra mot Vålerenga i kampen som endte 1-1

AaFK - Vålerenga 3-1

Foto: S. O. Ekornesvåg / NTB scanpix

AaFK viste gode takter i dagens treningskamp mot Vålerenga. Til tider gnistret det av spillet og gjestene hang rett og slett ikke med.

Det startet lovende og allerede etter to minutter var det nære på. Jos knallharde corner mot første stolpe ble møtt av Demar som ikke fikk godt nok treff med hodet og ballen gikk centimetere utenfor. AaFK fortsatte med aggressivt press og ga Vålerenga sjeldent rom å angripe i.

Etter 12 minutter var Peter nær scoring. Demar la inn fra venstre og Peter fikk tak i ballen i feltet. Han fintet ut Christian Grindheim, men avslutninga gikk via et bein og til corner. Minuttet etter var plutselig bortelaget frempå, da Morten Berre kom til linja. Inne foran mål headet Torgeir Børven i tverrliggeren. Det var omtrent det eneste gjestene skapte i 1. omgang.

For AaFK ble det omtrent tosifret antall sjanser, noen av de veldig store. Ledermålet kom derimot ut av intet. Lars Hirschfeldt spilte for løst mot sin høyreback og det oppfattet Demar som på første berøring sendte ballen i nærmeste hjørnet fra 20 meter. Rett og slett meget godt satt av jamaicaneren.

Demar var frampå bare minuttet etter med et skudd fra 25 meter som strøk stolpen, og i det påfølgende minuttet var Leke uhyre nær å øke ledelsen. Peter brøt flott på midten og satte opp Jo på venstresiden. Han serverte et fantastisk innlegg mot bakre stolpe, men avslutningen fra Leke endte like utenfor.

Tidvis viste AaFK spill av ypperste merke ispedd lekre detaljer fra Fredrik som fikk om lag 1 700 på tribunen til å klappe i begeistring. Og kjøret mot Vålerengamålet fortsatte. André Muri headet svakt bakover mot egen keeper etter 32 minutter. Demar jaktet den, men ble hindret i siste liten i å lobbe den over Hirschfeldt. I stedet havnet ballen hos Leke som avsluttet mot mål, men traff rett på VIF-keeperen.

Etter 34 minutter sendte Michael Lars igjennom med en flott stikker, men avslutninga gikk igjen utenfor. Det samme gjorde sjansen til Demar da han slapp igjennom etter 38 minutter.

Rett før pause fikk Lars sjansen igjen etter innlegg fra Ygg, men avslutninga fra god posisjon endte over.

Litt tammere i 2. omgang

2. omgang ble ikke samme sjanseorgie som den første. Vålerenga gjorde om litt på formasjonen og klarte i større grad å demme opp for AaFKs midtbane. Men innimellom glimtet laget det til med flotte kombinasjoner. En av de kom etter 68 minutter, men Fredrik ble litt for upresis da han skulle sende Peter igjennom.

Minuttet etter var det Enga som fikk sjansen. Aron Samuel la inn fra venstre og foran mål flikket Chuma Anene ballen i tverrliggeren.

AaFK så ut til å slukne litt utover i omgangen. Framover var det ikke like effektivt og bevegelsene i oppspillsfasen var ikke like distinkte.

Etter 81 minutter sendte Jo avgårde et godt frispark, som VIF-keeperen reddet til corner. Fra hjørneflagget sendte Jo ballen ut i rommet der Michael sto og ladet. Han fikk kjempetreff, men et VIF-hode kom i veien inne i feltet. Ballen havnet hos Demar som avsluttet. Forsøket endte foran mål der Christian fikk muligheten, men skjøt over.

Vålerenga utlignet minuttet etter da Samuel ble spilt igjennom på venstresiden. Sten rykket ut, men klarte ikke å hindre innlegg foran mål der Børven kunne sette foten på ballen og gjøre 1-1.

AaFK var nær ved å ta ledelsen igjen bare minuttet etter. Michael og Leke kombinerte før Christian ble satt opp til skudd, men forsøket endte på keeper.

Mot slutten klarte laget å sette inn et lite støt og etter 88 minutter fikk vi igjen oppleve fotball av ypperste merke. Michael fant Peter inne i feltet og han spilte Leke som skjøt, men skuddet ble blokkert til corner.

Rett før slutt var Jo frampå med frisparkfoten igjen, men nok en gang var centimeterne på VIF-keeperens side.

Alt i alt en god gjennomføring av AaFK drøye to uker før seriestart. Det lover bra. 

Laget: Grytebust, Wembangomo, Tollås Nation, Skagestad, Matland, Ulvestad, Orry Larsen, Barrantes, Phillips, Leke og Fuhre (Myklebust fra 75').

Relaterte...

Sondre Fet
Siste nytt
Fet fornyet
Sondre Brunstad Fet har skrevet ny kontrakt med AaFK
Trening 11.08.216
Siste nytt
TV: - Laginnsatsen har vært avgjørende
Vito Wormgoor og Marlinho blir intervjuet av Edwin Gyasi om kampen mot Viking
15.10.2016 , Tippeligaen , AaFK - Bodø/Glimt
Siste nytt
TV: - Selvtilliten er på topp
Bjørn Helge Riise har tro på å få med seg noe fra Stavanger
Grétarsson vs Viking
Siste nytt
Tidligere møter mot Viking
Se hvordan det har gått mot Viking

Adobe Flash-plugin påkrevd

Denne siden krever Adobe Flash-plugin. Klikk her for å laste ned nyeste versjon av Flash-plugin.

Se flere videoer

Kamper

Se alle

Fet fornyet

TV: - Laginnsatsen har vært a...

TV: - Selvtilliten er på topp

Tidligere møter mot Viking

Steen dømmer Viking - AaFK

TV: Drømmedag på Valdervoll!

Mest lest
Kampdag på 2.35 minutter!
Her kan du se en annerledes kampvideo.....
Hamed Allah imponerer: - For nokke...
Jo Nymo Matland fikk hakeslepp da han s...
Marokkansk spiss signerte
CLS forvandles til gigantisk konse...
Et godt utgangspunkt før returoppg...
APOEL FC er neste motstander i Eur...

Partnere